Omgeving Vloesberg, Picardisch Wallonië en Vlaamse ArdennenFijne dingen om te doen in de omgeving of waar kan je naar toe in de buurt

Waar naartoe?Pairi DaizaMeermaals tot beste zoo van Europa verkozen, op 21km van Vloesberg

De Muur van GeraardsbergenBen je een wielerliefhebber of verken je graag steden met de fiets? Bezoek dan zeker eens de Muur van Geraardsbergen!

RonseDe stad Ronse, vlakbij Vloesberg, heeft veel te bieden. Ontdek de stad en zijn vele facetten hier.

DoornikDoornik is een van de oudste steden van België, en haar erfgoed biedt vele sporen van haar duizendjarige geschiedenis.

Wat te doen?Teirlinck routeDeze route is een lus. Je kan dus in pikken vanuit Vloesberg. De Teirlinck route start in Brakel en voert je door een heuvelend landschap met kleine weggetjes, talrijke hoeven en enkele kleine dorpjes, elk met hun eigen charme. Je gaat langs  Zegelsem, het geboortedorp van de letterkundigen Isidoor en Herman Teirlinck, het fraaie dorpsplein van Michelbeke, het geutelingendorp Elst, het kasteel van Lilare langs de Zwalm, het groene Toeppark en de Verrebeekmolen in Opbrakel.

VithesVerhuur van elektrische fietsen, helmen, fietszakken en tips voor fietsroutes

GeocachingGeocaching is een schatzoekend spel waarbij je een GPS gebruikt om pakjes te zoeken en te verstoppen. Vooral leuk met kinderen.Escape RoomsIn een oude schuur bevindt zich in 1944 het Belgische Verzet. Ze staan op het punt ontdekt te worden. Hercules Poirot, geboren hier in Ellezelles, komt hen ter hulp. Kraak jij de code om te ontsnappen met zijn hulp?

IjsmolenhoeveDe Ijsmolenhoeve staat garant voor alles wat met plezier en ontspanning te maken heeft.
Ontdek het adventurepark of laat je culinair verwennen in hun brasserie met uitzicht op de adembenemende natuur van de Vlaamse Ardennen.

ArcheositeDe Archéosite van Aubechies-Beloeil ligt in het hart van één der mooiste Waalse dorpen. Dit museum bestaat uit de belangrijkste Belgische verzameling van archeologische reconstructies. Het stelt een rondleiding voor die in het oude Neolithicum begint (rond 5.000 voor Christus) en met het Romeinse tijdperk eindigt (3de eeuw van de christelijke jaartelling).

Wandelen in de bossen vlakbijD'HoppebosHet Pottelbergbos of D'Hoppebos is een bos vlak bij D'Hoppe in Vloesberg. Het bos ligt in het erg reliëfrijke landschap van het Pays des Collines, met steile valleiwanden, glooiende heuvels en diep ingesneden beekdalen. D'Hoppe is een Vlaams gehucht in Vloesberg met 5 horecazaken waar je kan eten drinken

LivierenbosHet Livierenbos maakt deel uit van de bossengordel op de getuigenheuvels van de streek. Het bosgebied ligt pal op de taalgrens in het gebied tussen de gemeenten Brakel (Vlaamse Ardennen) en Vloesberg (Pays des Collines). 

MuziekbosHet Muziekbos is een natuurgebied op de Muziekberg bij Ronse (op 12km van Vloesberg) in de Vlaamse Ardennen. Het bos is 52 hectare groot en sluit aan op het 57 hectare grote Sint-Pietersbos.